geneZation

Fejlődj tudatosan, a megszokott kereteken túl!

Add meg itt a címsor szövegét

Regisztráció a szülői csoportba

A Z generációsokra, mint minden kamaszra jellemző, hogy a szülőkkel való kapcsolatuk néha elakad. 

Akkor miért is lennének mellőzve a szülők a geneZation programban?

Bármely olyan hivatás tanulásakor, melynek művelője gyerekekkel, fiatalokkal foglalkozik (pl. pedagógus, pszichológus, – hogy csak a legelterjedtebbeket említsük) az első évben alaposan áttekintjük a szocializációs színtereket. Azon belül is az elsődlegest, a családot. 

A gyermekek, fiatalok természetesen önálló entitások, de magukon viselik a családjaik jellemzőinek minden egyes elemét. Hol felületesen, hol markánsan meghatározóan. 

A szülői csoportok segítséget nyújtanak a szülő – gyermek kapcsolatokban. Elősegítik egymás megértését és megérzését. Válaszokat adnak a mindennapi szülői kérdésekre és kérdésekben. Összességükben közös szülői tanulás, jó gyakorlatok, tapasztalatok megosztása és interaktív eszmecsere szülők között egy tapasztalt tréner vezetésével.

Miért tartjuk fontosnak a szülői csoportokat?

  • Mert a szülők kulcsszereplők a gyermekük fejlődésében
  • Több nézőpont, több megoldási lehetőség

Mi történik a szülői csoportokban?

Egy – egy témakört, egy – egy meghatározó, mégis spontán „jelenséget” és egy – egy aktualitást teszünk a fókuszba. 

  • Példák a témakörökre: családi életciklusok, családi szerepek, családi minták, családi kommunikáció.  (Mit tanul, másol, vesz át tőlünk a gyerek és ezen miért csodálkozunk? Mit nem tanul, nem másol, nem vesz át tőlünk a gyerek és ezen miért csodálkozunk?)
  • Példák meghatározó és spontán, természetes jelenségekre: kamaszkor, kortárs kapcsolatok, digitális jelenlét, kortárs kapcsolatok alakulása, szexualitás
  • Példák tervezett, tervezhető aktualitásokra: Továbbtanulás, pályaválasztás… részleges kirepülés a családból (pl. kollégium) 

Hogyan zajlanak a szülői csoportok? Milyen módszerrel dolgozunk?

Kiscsoportban 3 alkalommal 2-2 órában ZOOM-on találkozunk, hogy időt spóroljunk az utazáson.

Mennyibe kerül a részvétel? 

11.000 Ft a teljes 6 órás program

Következő tréning időpontja? 

A jelenetkezők számától függően (6-8 fővel) indítjuk a csoportokat. Add meg, hogy hétköznap vagy inkább hétvégén vennél részt és mi rugalmasan, a résztvevők igényeihez igazítjuk az időpontokat.

 

Ha szeretnéd jobban megérteni a Z generációsodat, javítanál a kapcsolatotokon, várunk téged is a szülői csoportjainkban, ahol praktikus tanácsokat, kézzelfogható megoldásokat kapsz, sőt rögtön ki is próbálhatod őket. 

Mielőtt feliratkozol és elküldöd az adataidat, feltétlenül olvasd el az adatvédelmi szabályzatunkat!

Copyright 2021 geneZation.hu  – web: Szöllősi Tamás