geneZation

Fejlődj tudatosan, a megszokott kereteken túl!

Minitréning a stresszkezelésről 4. rész

HASZNÁLJ MŰVÉSZETI ESZKÖZÖKET!

Ha van rá lehetőséged, zenélj, vagy csak üss ritmust bármivel, ami a kezed ügyébe kerül (ennek remek stresszoldó hatása van). Énekelhetsz is, ami nem csak az önkifejezés, de a hosszú kilégzések miatt élettani harmonizáló hatással is bír.
Az alkotás, rajzolás, festés, akár csak pacákkal, színekkel szintén segíthet csatornázni az érzéseket, és lenyomatot is ad róluk, egyfajta érzelmi térképet.

ZENTANGLE

MIÉRT JÓ?

A zentangle-hez csak papírra, fekete tollra vagy grafitra van szükséged. Semmi mást nem kell tenned, mint bármilyen vonallal, egyszerű formával vagy színnel kitölteni a rendelkezésre álló teret, ami 9×9 cm-es (söralátét méretű). Miért csak ekkora? Egyrészt, mert pont elfér a farmerzsebedben, így a metrón, buszon, villamoson is levezetheted a feszkót. A többit fedezd fel magad, vagy vegyél részt képzésünkön és tudj meg többet erről is!

HOGYAN CSINÁLD? 

Fogd a papírt, ha szeretnél készíts bele keretet, majd oszd fel a teret bármilyen vonallal. Az így kapott kisebb tereket pedig töltsd ki formákkal, vonalakkal vagy csak erőteljes vonalakkal, ha épp nagyon dühös vagy. Hagyd, hogy a kezed tegye, amit érzel. Ne használj radírt! Csak engedd, hogy a stressz kifolyjon a kezedből a ceruzán vagy a tollon át. Ha ceruzával kezdted, húzd ki azokat a vonalakat filccel, amik igazán tetszenek. Amikor úgy érzed, végeztél, vagy már pont le kell szállnod, nézz rá a rajzodra. Most hogy érzed magad? 

Copyright 2021 geneZation.hu  – web: Szöllősi Tamás Iratkozz fel és ezentúl te is rendszeresen megkapod a Z generációsokról szóló írásainkat, híreinket!