geneZation

Fejlődj tudatosan, a megszokott kereteken túl!

"Amikor a homár páncélt vált, először levedli a régit, és amíg nem nő ki az új, teljesen védtelen."

A születés és az első életévek mellett fejlődésbiológiai szempontból  a serdülőkor a legfontosabb az ember életében. Ekkor zárul le mindaz, aminek tizenöt évre volt szüksége a kibontakozáshoz. A kamaszévek nagy fordulópontot jelentenek, sok ember számára talán élete legnagyobb kihívását. De a felnőttek, az anyák és az apák számára is sok nehézséggel jár ez az életszakasz.

A gyerekek kamaszodása arra is esélyt ad, hogy még egyszer átgondolhassuk, annak idején mennyi kudarccal és sikerrel léptünk ki mi magunk a nagybetűs életbe. Érdemes felvállalni ezt a szembesülést és viselni a kritikus tekintetet, amellyel kamaszaink szemlélnek minket. Segítségükkel újra örülni tudunk a felcseperedésüknek, elismerőbben és nagyvonalúbban tekintünk a világukra, mogorva viselkedésük mögött meglátjuk a sérülékenységüket és érzékenységüket, hogy kedélyváltozásaik ellenére se veszítjük szem elől a kreativitásukat, és hogy minden szükségszerű – és éppen ezért fájdalmas – elszakadás ellenére értékeljük lojalitásukat, szeretetreméltóságukat és barátságosságukat.

Hogyan támogatjuk a szülőket?

Szülői csoport

Hogy jobban megértsd a Z generációsodat, javítsd a kapcsolatotokat

A szülői csoportok segítséget nyújtanak a szülő – gyermek kapcsolatokban. Elősegítik egymás megértését és megérzését. Válaszokat adnak a mindennapi szülői kérdésekre és kérdésekben. Összességükben közös szülői tanulás, jó gyakorlatok, tapasztalatok megosztása és interaktív eszmecsere szülők között egy tapasztalt tréner vezetésével.

Miért tartjuk fontosnak a szülői csoportokat?

  • Mert a szülők kulcsszereplők a gyermekük fejlődésében
  • Több nézőpont, több megoldási lehetőség

Mi történik a szülői csoportokban?

Egy – egy témakört, egy – egy meghatározó, mégis spontán „jelenséget” és egy – egy aktualitást teszünk a fókuszba. 

  • Példák a témakörökre: családi életciklusok, családi szerepek, családi minták, családi kommunikáció.  (Mit tanul, másol, vesz át tőlünk a gyerek és ezen miért csodálkozunk? Mit nem tanul, nem másol, nem vesz át tőlünk a gyerek és ezen miért csodálkozunk?)
  • Példák meghatározó és spontán, természetes jelenségekre: kamaszkor, kortárs kapcsolatok, digitális jelenlét, kortárs kapcsolatok alakulása, szexualitás
  • Példák tervezett, tervezhető aktualitásokra: Továbbtanulás, pályaválasztás… részleges kirepülés a családból (pl. kollégium) 

A módszer:

2 órás online workshopon dolgozunk, hogy időt spóroljunk az utazáson.

A tréner:

Vajda Zsolt

A részvétel díja:

4.000 Ft / fő/ workshop

Következő workshop időpontja: 

2022. 10.05., szerda, 18.00-20.00

Következő workshop témája: 

Családi szerepek, minták, kommunikáció

Helyszín:

ZOOM

Ha szeretnéd jobban megérteni a Z generációsodat, javítanál a kapcsolatotokon, várunk téged is a szülői csoportjainkban, ahol praktikus tanácsokat, kézzelfogható megoldásokat kapsz, sőt rögtön ki is próbálhatod őket. 

Miben tudunk még segíteni?

Egyéni segítség

Változást támogató, erőforráskereső segítség az önismereti utadon

Ingyenes stresszkezelő
mini-tréning

Hogy te is megbirkózz a stresszes helyzetekkel

hello@genezation.hu

+36 30 8898 407

Copyright 2021 geneZation.hu  – web: Szöllősi Tamás Iratkozz fel és ezentúl te is rendszeresen megkapod a Z generációsokról szóló írásainkat, híreinket!